perjantai 22. huhtikuuta 2022

Valokuituinfotilaisuus

Viime keskiviikkona Toimelassa oli valokuidusta infotilaisuus. Paikalla oli Liiverin ja Sunetin henkilöstöä kertomassa Jurvan tulevaisuudesta valokuidun suhteen.

Jokainen sai tarkistaa oman osoitteensa lähimmän valokuitukaapelin paikan. Kävimme hyvää keskustelua Jurvan valokuitukattavuudesta ja valokuidun lisärakentamisesta. Hinnatkin tuli illan aikana hyvin selville sekä mahdolliset tukirahoitusmuodot. Ainakin kotitalousvähennys on saatavissa valokuidun hankintaan.


Operaattori Sunet totesi, että tukirahoitusta ei olisi saatavilla tiheään asutuille alueille, mahdollisena poikkeuksena Koskimäen alue. Kurikan kaupunki on tehnyt Liikenne ja Viestintävirastoon pyyntöesityksen markkina-analyysiin, jolla selvitetään koko kunnan alueella sijaitsevat tukikelpoiset alueet. Siitä sitten selviää myös Jurvan tilanne.


Suurella todennäköisyydellä, myös Jurvan kuparikaapeliyhteydellä siirrettävät laajakaistat tullaan lakkauttamaan lähitulevaisuudessa, joten valokuituyhteyden merkitys alueellanne kasvaa entisestään. Mobiiliyhteydelläkin voidaan toimia, mutta mitenkä kauan, kun tietoverkkojen datamäärät ovat kovassa kasvussa.


Mikko Ojainväli Liiveristä on tehnyt verkkokyselyn Jurvan valokuitukartoitusta varten ja linkin (linkki alla) kautta voitte käydä vastaamassa kyselyyn, vaikka hetikin. Linkki tullaan laittamaan Jurvan somekanaviin, jotta mahdollisimman moni Jurvan asukas pystyisi sitä kautta ilmoittamaan valokuitutarpeensa. Linkki on myös Leader Liiverin verkkosivulla (www.liiveri.net/ Kylät/ Vauhtia valokuituun). Siellä on hyvä käydä vastaamassa heidän, joilla ei ole pääsyä someen. Verkkokyselyn linkkiä on mahdollista jakaa tuttaville sähköpostilla tai somessa (Facebook, WhatsApp).  Verkkokysely pidetään avoinna 15.05.2022 saakka.

Sunetilta on myös tulossa oma postaus Jurvan someen. 


Jurvan valokuitutarvekyselyyn (verkkokysely) ohjaava linkki: https://forms.office.com/r/xmeN1HtEzW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The Voice of Finland finaalikatsomo

Nyt on tullut aika kannustaa Lisa voittoon Voice of Finland kisakatsomossa Toimelassa perjantaina 26.4.2024. Lisa on Jurvan "oma tyttö&...