tiistai 16. toukokuuta 2023

Terassi romahti

 Terassimme romahti hieman talvella jään ja lumen painosta ja on nyt käyttökiellossa. 

"Nykytilanne: Talvella lumi kasautuu rakennuksen sisänurkkaan rakennetulle terassin katolle. Terassin kattorakenne ei kestä kinoskuormia.Ylemmiltä katoilta puuttuvat lumiesteet.Terassin katto-orret 48*198 k/k 660, tukiväli 4800 mm, ruodelaudoitus, peltikate. Etureunassa palkkina 2 x 48*198, johon katto-orret on kiinnitetty palkkikengillä. Pisin tukiväli 2,7m. Pilarit etureunassa 98*98x 2200, kattoa tuettu väliaikaisesti lisäpilareilla." Näin kertoo Rakennussuunnittelu Markku Syväluoma.


Nyt tarvitaan kökkäväkeä, seuraavaa talvea terassi ei enää kestä vaan romahtaa kokonaan. Alustava kustannuslaskelma on jo saatu ja se hiukan hirvittää. Toivottavasti avustusrahahakemus tuottaa tulosta ja saadaan edes hiukan rahaa värkkeihin.
Terassilla on kuitenkin suuri merkitys talolle ja sen viihtyvyydelle. Kesäjuhlissa se on osa talon vetovoimaa ja ihmisten kokoontumispaikka. Terassi antaa kesällä sateensuojaa juhlijoille. Suojan alla voidaan paistaa makkaraa kaasugrillillä pitkälle syksyyn ja ruokkia monta nälkäistä autosuunnnistajaa tai muuta seuran aktiviteetteihin osallistuvaa ihmistä. Talvella siitä on suojaa sisäänsaapujille.

Terassi on nyt eristetty nauhalla ja toivotaan, että ihmiset tottelevat kieltoa eivätkä mene terassille.

Tavataan Toimelassa! Ja tehdään yhdessä terassista parempi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The Voice of Finland finaalikatsomo

Nyt on tullut aika kannustaa Lisa voittoon Voice of Finland kisakatsomossa Toimelassa perjantaina 26.4.2024. Lisa on Jurvan "oma tyttö&...